luni, 6 octombrie 2008

fara sens?!


Afara - vreme placuta: soare, vant caldut si imbietor la plimbare prin parcuri sau paturi cu plapuma moale si cana de ceai langa- doar e tot aia, nu? Pe strada, oameni zambareti, dar nu locuitori la Balaceanca, fete imbracate sumar, barbati privindu-le lacom, copii jucandu-se prin nisip si balti murdare si mocirloase. In camin, muzica la nivelul cel mai de sus, doar vine vacanta...de iarna...peste 3 luni, adica peste atata timp cat a durata ideea aia de vacanta de vara.

Eu- facand teste auto noi online, din "placere" le fac...ca doar din placere au fost schimbate cele 800 de grile cu alte 1700 si ceva...cu toate porcariile existente, gen "fuzeta", "bujie", "pneuri" etc., fara de care, desigur, nu puteam vreodata sa conducem o nenorocita de rabla! Conform acestei teorii, noi, ca studenti care utilizeaza permanent pixuri, hartie si carti, ar trebui sa invatam naibii, mai intai, toate procesele tehnice prin care se fabrica aceste instrumente!!..Ce Dumnezeu, tu poti scrie daca nu stii cum a fost facut obiectul pe care-l tii in mana??! Sa fim seriosi, unii de asta scriu urat cred...ii mistuie curiozitatea si durerea ii arde pe interior ca nu cunosc industria pixului... si-atunci literele ies ca din coada, starea de nervozitate exacerbata de ignoranta declanseaza tremuratul sau miscari aritmice ale mainii si intreg obiceiul scrisului ajunge la apoplexie. O alta pagina mazgalita cu piciorul parca troneaza mandra in mapa si urmeaza a fi citita in sesiune cand, de atata citit, abia mai descifrezi foile in care te-a sabotat pixul si istoria lui. Uite ca atunci se adevereste acel "te doare-n pix!"

Ma alatur si eu fenomenului "Traim in Romania si asta ne doare tot timpul!" (urasc atitudinea asta de tipul "Vai, mi-e scarba de tara asta", si intrebarea ce-i urmeaza "atunci de ce nu incerci sa schimbi ceva?", dar ma complac, pt ca, se stie, e greu sa te schimbi pe tine insuti, sa nu mai intarzii, sa fii mai responsabil, sa inveti mai din timp pt sesiune etc., ce sa mai vorbim de schimbat idei, atitudini si comportamente din capete capoase ale unor oameni cu modele si gandiri dubioase ?!); ma duc sa fac alte teste minunate, care, a propos, nu ma enerveaza deloc.

Niciun comentariu: