miercuri, 11 februarie 2009

Fara pic de respect- live!

Pentru a rezolva leapsa aceasta mi-a venit imediat in minte un spot foarte amuzant, zic eu:D Leapsa merge mai departe la Georgiana si Irina.

Trecand "de la cina la pranz", astazi m-am tot uitat pe la televizor, de dimineata (adica 12 la cat ma trezesc in perioada asta) pana pe la 9, cand a inceput amicalul ala cu Romania si Croatia (boring, romanii oricum joaca anemic, daramite daca mai e si amical). In primul rand, nu prea ai ce sa vezi pe la televizor. Bine, asta stiati. Dar chiar nu ai ce sa vezi. Numai craci goi, tzatze pompate, lut de un deget grosime pe fete, Nuti Camatari in arest (dar imbracati cu tricou pe care scrie "I'm a king!" si cu pantaloni cu imprimeul steagului Americii pe ei), dezbateri total plictisitoare despre criza asta nenorocita si...nelipsitele transmisiuni in direct din fata casei handabalistului Marian Cozma!!! Noroc ca mai cheama Dumnezeu la El pe cate unul dintre cei buni (ca, atentie, pe aia ii cheama mai intai) de au si posturile astea notorii de televiziune subiecte de discutie si de tevatura.
Nu mai ai voie - in Romania cel putin- sa-ti plangi mortii ca te baga astia in direct (nu dau exemplu de emisiuni la care tatal handbalistului a parut live, ca am uitat sa fac o imensa lista) sa le raspunzi la niste intrebari mai mult decat cretine: "Si, cum va simtiti?"/ "Foarte bine, imi vine sa tzopai, bai!!!", "Dar, spuneti-ne, cum era Marian?/ "Evident ca era un om bun, bai, daca erati destepti va dadeati seama din imprejurarile in care a murit, cine se mai baga astazi pentru pielea altuia" (sau ma rog, cine stie exact de la ce a pornit conflictul), "Ce parere aveti despre lumea din Ungaria si din Romania care i-a adus lumanari si flori lui Marian?"/"Foarte rea, nu puteau sa stea acasa?!!", "Va asteptati la un asemenea gest?"/ "Nu, nu stiu ce i-a apucat" si alte stupiditati de intrebari nesimtite. Omul ala abia mai poate scoate doua vorbe de durere si astia ii rasucesc chiar arma crimei in rana.
Dar, ma rog, la noi asta se intelege prin jurnalism, prin subiecte de interes public- o goana absolut dezgustatoare dupa filmat la cald mortul, accidentatul in picior (caruia i se pun intrebari de alea inteligente gen "Si, te doare?" ), victima unui viol ("Si, a fost groaznic, nu?") s.a.m.d.
Cele mai interesante posturi TV sunt, de fapt, Discovery, National Geografic, Animal Planet, AXN crime, pentru cei care au depasit etapa de OTV si s-au emancipat.
Cat despre Marian Cozma, eu recunosc, nu cred ca auzisem pana acum de el, neavand nicio treaba cu handbalul. Daca ar fi sa trag o morala din basmul uriasului cu suflet la fel de mare pe masura inaltimii si doua regate care il plang, din basmul fara eternul happy end, as zice ca a murit fiindca era un om prea bun pentru jungla in care traim. As vrea sa pot zice "Stati in patratica voastra, fiti fara suflet sau simt civic !", insa nu pot.
Oricum ni se intampla ceea ce ne este scris...




Niciun comentariu: