sâmbătă, 28 februarie 2009

Razboiul speciilor

Se stie (cred) ca baietii si fetele sunt specii diferite, dar diferite din toate punctele de vedere. Da, omul e probabil singura vietuitoare care se combina (lasati la o parte izul manelistic al cuvantului "a (se) combina") cu cineva din alta specie. Ea vrea haine, pantofi, bijuterii, cosmetice, flori drept cadou, el - o seara cu baietii, o minge noua de fotbal/ baschet, o runda de curatenie prin camera, un nou joc pe calculator etc. in ambele cazuri.
De ce ar vrea doua fiinte radical diferite in scopuri, mod de viata, (nu mai zic de viziune asupra vietii sau mod de gandire, ca aici n-am nicio sansa sa aduc destule argumente pentru a le demonstra superficialitatea) sa convietuiasca? (Stiu, par misandra, dar nu sunt decat la suprafata, pentru a nu ramane mai prejos, pentru ca am observat ca deh, sa nu zic la toti baietii, la majoritatea o doza de misoginism, mai mica sau mai mare, ce-i drept, dar existenta. Nu vorbesc de cazuri clasice cu "femeia la cratita", "femeia trebuie sa faca toata treaba in casa", bla, bla, ci de aspecte mai recente oarecum "femeia la volan= film horror", "femeia- directoare intr-o firma dintr-un domeniu caracteristic barbatilor = umilinta" s.a.m.d.).
Care ar fi asadar motivele aliantei b+f? Sa vedem ce are fiecare de castigat:
F: are de la cine sa primeasca o floricica de sarbatorile numeroase romanesti sau ba, are hamal personal:D (glumesc), are pe cineva care s-o duca acasa, s-o sune de "noapte buna", are un umar pe care sa planga din fleacurile sau, dimpotriva, probleme existentiale care o macina mai ales in anumite perioade ale lunii, in timp ce el o mangaie cu o mana pe crestet si cu alta click-uieste cu mouse-ul, are pe cine sa bata la cap cu o groaza de lucruri care trebuie discutate si... ma opresc aici din variate motive.
B: are curatenie in casa, haine spalate, mancare gatita si servita, ceva dureri de portofel de renumitele sarbatori, ceva dureri de cap in renumitele zile si multe alte lucruri...
Dupa calculele mele de fosta filolog, B ies mai bine cu avantajele si costurile, mai ales pe perioada de criza. Ganditi-va cat costa sa cumperi o mica-mare atentie de zilele cu pricina, sa dai un bacsis la un hamal, sa iei un taxi, sa rogi un var sa te sune seara si sa-i imprumuti un umar cand te apuca pandaliile si cat face sa-ti angajezi o menajera, o spalatoreasa, o bucatareasa, o chelnerita!

2 comentarii:

Radu Z spunea...

mancare gatita si servita?! :)) cred ca mai multi baieti stiu sa gateasca in ziua de azi decat fete :)) (si li se pare si amuzant ca nu stiu sa puna doi morcovi si-o ceapa intr-un recipient cu apa si sa faca ciorba)

Anonim spunea...

Fiecare reprezinta pentru fiecare un rau necesar.
Totusi,cred ca varianta"B: are curatenie in casa, haine spalate, mancare gatita si servita" e undeva foarte departe,intrucat in calitate de iubita nu m-as incumeta la spalat chiloti si facut tocanite.Pentru asta o are pe ma-sa,eventual.
:))
Gatitul ar fi asa,just for fun (ce cute esti cand arzi ceapa!)