joi, 26 martie 2009

Despre scorpioni. Completati-ma...

Sunt un/o scorpi(e)on veritabil, fiind nascuta pe 12 noiembrie. Neputand vorbi altfel decat subiectiv, cred ca zodia asta este daca nu cea mai interesanta, atunci macar una dintre cele fascinante ale asa-numitului zodiac.
Fara sa stiu de la inceput, am observat ca de fiecare data cand intalnesc o persoana sub semnul asta, am o simpatie inexplicabila fata de ea. Imi plac scorpionii pentru ca sunt inteligenti de la mama natura, chiar si cei nescoliti au o istetime uimitoare; au un umor aparte, eu ii zic umor nesantieristic (doar persoanele agere la minte il pot intelege la adevarata insemnatate).
Scorpionii au capacitatea de a "citi" omul de la prima vedere, poate de asta nu sunt la fel de deschisi si prietenosi cu toata lumea. Urasc aroganta, snobismul, prostia si, poate cel mai mult, minciuna si infidelitatea (nu ma refer doar la cea dintr-un cuplu).
Se zice ca (vezi Doamne) sunt cei mai razbunatori din tot zodiacul si ca de iertat- iarta, dar nu uita niciodata. Nu e chiar asa. E drept ca au ceva din asta in sange, dar nu-s asa de "vladtepisti" cum cred oamenii in general. Totul porneste, cred eu, de la ideea ca ei sunt persoane exigente cu ceilalti din jur, dar poate si mai mult cu ei insisi. Un scorpion asteapta mult devotament din partea unei persoane pe care o considera prieten. Daca aceasta il dezamageste... atunci el concepe o strategie prin care sa-l faca pe inculpat sa-si dea seama ca a gresit. Daca acesta reactioneaza pozitiv si-si reconsidera comportamentul, totul poate fi dat uitarii, cu o mica marja de siguranta pe care scorpionul si-o ia pentru a nu o mai lua in freza iar! De altfel, scorpionul poate fi un prieten inimaginabil de fidel si de incredere, toate cu conditia sa nu-l calci pe coada.
In dragoste, chiar e fidel. Nu sta incurcat cu cineva daca nu ii place cu adevarat. Prefera in cazul asta libertatea.
Cred ca intr-adevar are o tendinta catre meditatie, catre incercarea de a patrunde metafizicul, superficialitatea nefiindu-i caracteristica deloc.
E deosebit de ambitios. Daca i se pune pata pe ceva, acolo ramane pana dizolva fara vreun ariel lucrul respectiv in reusita. E meticulos si perfectionist. Asa se explica si autocritica care-l demonteaza in fata oglinzii interioare.
Toate astea sunt mai mult sau mai putin potrivite in fiecare caz.
Cert este ca un scorpion nu va trece niciodata neobservat. Esential este ca se face remarcat prin originalitate, eleganta in gandire si umor bun.

P.S.: Cand faci o promisiune, creezi asteptari. Sper ca nu v-am dezamagit prea rau:)

2 comentarii:

Irina - Andreea spunea...

ce mai... un adevarat horoscop :)

Radu Z spunea...

esti nascuta in aceeasi zi cu anne hathaway :D we rule :D