joi, 9 iulie 2009

Tanar absolvent de facultate alias tiganul la poarta integrarii sociale

In calitate sau, mai bine-zis, in pozitia defavorabila de recent absolvent de facultate caut serviciu adecvat pregatirii mele profesionale sau, mai bine-zis, multitudinii de teorii pure, aspirante la statutul de a fi aplicabile. Aproape toate anunturile de job-uri prezinta invariabil trebusoara cu 1-2 chiar 3 ani de experienta, de truda intr-o agentie, atentie, reala din domeniu. Tu - ca student care nu s-a ingramadit in asociatii studentesti sa-si dovedeasca vitejia, ca student care a incercat vreo 2-3 job-uri partime nelipsite, cred eu, din colectia fiecarui student contemporan (promoter, call-center, junior sales etc.), te trezesti in miezul junglei pietei de munca ca tiganul in societatea romaneasca. Nu vrei sa fii inclus in aceeasi oala cu cei care termina o facultate si care nu au habar nici de conceptele esentiale ale domeniului, vrei sa demonstrezi ca, daca esti luat in serios si indrumat, poate chiar esti capabil de lucruri bune si marete. Si tiganul dornic sa-si gaseasca un loc de munca cinstit trece prin aceleasi chinuri: eticheta de tigan il urmareste fantomatic oriunde s-ar duce sa-si incerce norocul.
Astazi faptul ca ai 2-3 ani de cine stie ce tip de experienta in domeniu e mai important decat studii la zi in domeniu. Nu zic mai mult, ca ma enervez si stau prost cu nervii dupa licenta asta:).

Un comentariu:

jiorjicutza spunea...

Si tu Brutus?...stai calma...cred ca mai avem nevoie de vreun an-doi pana o sa fim prinse cu tupeu in locuri de munca mult dorite de noi...oricum impartasesc fiecare cuvant scris...te pup si bafta!
p.s.daca gasesti ceva spune-mi si mie...ca si eu sunt in aceeasi situatie,terminata de nervi imprimati in CRP.