miercuri, 11 noiembrie 2009

Stai pe mess, deci existi!


Vine o vreme in viata unui om cand mai aduna si el ceva materie gri la dovlecel si atunci isi da seama instantaneu de greseli sau lucruri penibile pe care obisnuia sa le faca. Pe una dintre ele o sa incerc eu astazi sa o disec, desi nu ma pricep la disectii.
Statul pe mess a devenit de cativa ani ocupatia de baza a romanilor cu acces la Minunea Internetului. Ca sunt la serviciu, ca sunt acasa, ca dorm, mananca, citesc, fac curatenie, ca nu-s la calculator, romanii stau pe mess, ca daca se face prezenta si isi iau vreo absenta!? Sincer, asa faceam si eu la inceput, cand eram obsedata de Uimitorul Messenger. Primul lucru pe care il faceam dimineata era sa intru pe mess, iar ultimul era sa ma las online si noaptea, nu cumva sa ratez ceva din viata online-ului. Pana acum vreo doi ani, cand am constientizat cat de lipsit de sens este sa fii online cu un status cretin de genul "invat, nu ma deranja", "plecat", "lasati-ma in pace", "dnd" etc. etc., cunoasteti cu totii suita de status-uri penibile. Este un non-sens sa stai pe mess si sa ai status-uri ca acestea. Esti pe messenger tocmai pentru ca vrei sa porti o conversatie cu o persoana; nu esti pe messenger sa faci prezenta, sa dai raportul cu privire la activitatile tale zilnice, de orice tip ar fi ele (mai ales fiziologice). Nu te enerva ca un cretin cand lumea nu-ti ia in seama status-ul tau prin care nu vrei sa fii deranjat. E simplu: iesi de pe mess daca nu vrei sa fii deranjat sau stai pe invisible. Nu stiu daca as putea sa fac vreun top al celor mai stupide status-uri, caci sunt prea multe, dar sunt sigura ca in capul listei ar fi "n-am chef de vorba!". Hello, tocmai asta e motivul care sta la baza messengerului: instant messages.
In prezent mai stau pe messenger doar pe invisible din cand in cand, deoarece de multa vreme nu mai am rabdare si nici chef sa vorbesc cu lumea oricand si oricat. Vorbesc doar cand este reala nevoie si nu pot vorbi la telefon cu persoana respectiva sau cand subiectul conversatiei se preteaza mai bine la profilul messenger-ului. Intru pe messenger nu pentru ca ma intereseaza cine e online si ce status-uri are lumea, ci pentru ca e mai simplu decat sa intru pe yahoomail. De asemenea, cand stau pe invisible, stau pentru a vedea in bara la timp e-mail-urile pe care le primesc. Acum nu ma mai deranjeaza nimeni, vorbesc doar cand e de vorbit si cu cine e de vorbit. Oricum, cei care ma cunosc mai bine stiu ca ma gasesc pe invisible, dar acestia sunt foarte putini.
Si uite asa am trecut de la o extrema la alta, dar extrema prezentului imi aduce mult mai multe beneficii si calm. Think about it, mister or miss "DND!".

3 comentarii:

stefan spunea...

Vorbesti pe mess doar cand e reala nevoie... Parca si tu erai la comunicare si relatii publice, nu? pai, ce facem... nu comunicam?:D

Suflet naiv spunea...

Unul dintre statusurile penibile este "DND sau iti dau ignore"

http://www.zetaonline.com.ar/2013/04/avg-antivirus-gratis-para-tablets.html spunea...

It is seriously a great and beneficial bit of information. I’m happy that you shared this beneficial information around. I highly recommend you keep us informed like this. Many thanks for sharing.